Natur och Kulturs debattbokspris

Vi är otroligt stolta i dag över att tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris!

Juryns motivering lyder: “Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris 2017 för att de med ”Modeslavar. Den globala jakten på billigare kläder” visar prov på en uthållig journalistik som avtäcker den mörka baksidan av det som har kallats modets demokratisering. Under en tunn fernissa av kosmetisk affärsetik och med västvärldens konsumenter som medaktörer bedriver klädjättarna rovdrift på mänsklig arbetskraft i de nya låglöneländerna. Kärnstrands och Andersson Åkerbloms reportage är inträngande, faktaspäckat och djupt uppfordrande för oss alla.”

Bland de tidigare pristagarna finns bland annat journalister som Maggie Strömberg, Dan Josefsson och Martin Gelin. Att vi tilldelas priset innebär även att vi kommer att delta i år under Almedalsveckan. Onsdagen den 5 juli kl 13.30-14.30 är prisutdelningen i Krukmakarens hus, Mellangatan 21 i Visby. Då kommer det även att bli debatt om hur barnarbete och livsfarliga fabriker kan få fortsätta vara ett problem i klädindustrin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s