METRO granskar: Göteborgs öppenpsykiatri i kris

20140507 Hård kritik mot nedlagd psykvård

Sedan den öppenpsykiatriska mottagningen lades ned på Hisingen är det både svårt att få tid – och rätt behandling, larmar patienter. En av dem är Jenny, 27, som nyligen försökte ta sitt liv efter att hon upplevde att hon inte kunde få samma behandling längre.

20140509 Personal i öppenpsyk...

Personal bekräftar nu patienternas bild av kraftiga försämringar sedan den öppenpsykiatriska mottagningen på Hisingen lades ned. Flera läkare har slutat och ledningen uppges tvinga dem att skriva ut patienter som inte borde skrivas ut.

20140507 Politiker kräver ny öppenpsyk...
Nu har Hälso- och sjukvårdsnämnden för Hisingen klubbat nya mål för 2015. Skattebetalarna får inte vad de betalar för av SU, menar de – och kräver en ny allmänpsykiatrisk mottagning på ön.